فروردین ۱۰, ۱۴۰۳

بررسی نحوه تعامل شورا با قوای سه‌گانه و دستگاه‌های فرهنگی و علمی

  • اردیبهشت ۷, ۱۴۰۱

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی از تصویب تدابیری برای نحوه تعامل شورای عالی انقلاب فرهنگی با قوای سه‌گانه و دستگاه‌های فرهنگی و علمی کشور خبرداد.

به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، هشتصد و شصتمین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی عصر روز سه‌شنبه ۶ اردیبهشت ماه به ریاست آیت الله سید ابراهیم رئیسی برگزار شد.

سعیدرضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان جلسه ۸۶۰ این شورا، به تشریح دستاوردهای این نشست که با حضور سران سه قوه و اعضا حقوقی و حقیقی و با محوریت بررسی سند تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد، پرداخت.

عاملی با بیان اینکه در این نشست، موضوع بازنگری سند تحول شورای عالی انقلاب فرهنگی با توجه به تدابیر رهبر معظم انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و همچنین بخش وظایف شورای عالی و نیز مناسبات و نحوه تعامل این شورا با قوای سه گانه و دستگاه‌های فرهنگی و علمی کشور مورد بررسی قرار گرفت و در خصوص نحوه مواجهه با موارد تزاحم دستورات با مطالبات سایر قوا تدابیری اتخاذ شد.

وی افزود: در حوزه وظایف، دامنه گسترده‌ای از امور مرتبط با اقتصاد فرهنگ، مواجهه با حوزه اثر سنجی فرهنگی و اقتصادی اقدامات مرتبط با حوزه علم و فرهنگ مورد تصویب قرار گرفت.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در بخش دیگری از سخنان خود به بیان موضوعات و مصوبات جلسه ۳۵۶ شورای معین شورای عالی انقلاب فرهنگی پرداخت و افزود: در این جلسه ماده واحده پیشنهادی شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها، ناظر بر الحاق رویه تأیید صلاحیت رؤسای پردیس‌های دانشگاه فرهنگیان و همچنین رؤسای واحدهای استانی دانشگاه پیام نور به وظایف کمیته منتخب تأیید صلاحیت رؤسای دانشگاه‌ها پس از طرح و بررسی مورد تصویب قرار گرفت و جهت طی مراحل تصویب نهایی و تأمین نظر اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در نوبت مهلت دوهفته‌ای قرار گرفت.

استاد دانشگاه تهران با بیان تأکیدات و فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت سبک زندگی به دستور دوم شورای معین تحت عنوان «سند مبانی و سیاست‌های سبک زندگی اسلامی- ایرانی» اشاره کرد و اظهار داشت: در این سند به اصول و مبانی تدوین سبک زندگی اسلامی- ایرانی، الزامات اجرایی‌سازی برنامه جامع سبک زندگی و تقسیم کار ملی دستگاه‌ها در عرصه‌های معنویت؛ مناسک عبادی و شعائر دینی، تحصیل، تربیت و اندیشه‌ورزی؛ اوقات فراغت و تفریحات سالم؛ سلامت و مدیریت بدن (بهداشت و ورزش)؛ مد، لباس و آرایش؛ غذا و آشپزی؛ مصرف اقتصادی و مصرف فرهنگی؛ کسب و کار و رفتارهای اقتصادی؛ ازدواج، روابط جنسی و روابط خانوادگی؛ تعاملات اجتماعی و اخلاق شهروندی؛ فضای مجازی، رسانه‌های ارتباطات جمعی و اجتماعی؛ محیط زیست و طبیعت؛ گردشگری و صنایع فرهنگی و شهرسازی، معماری و طراحی فضاهای زندگی پرداخته شده است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان اظهار داشت: کلیات این سند مورد بررسی اعضا قرار گرفت و مقرر شد با بررسی جزئیات آن در جلسه آتی، نهایی شود.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *