فروردین ۳۱, ۱۴۰۳
کنکور | کنکور ۱۴۰۰ | غیرودلتی‌نیوز

کنکور ۱۴۰۰ چگونه برگزار می‌شود؟

  • فروردین ۲۵, ۱۴۰۰

کنکور ۱۴۰۰ چگونه برگزار می‌شود؟

کنکور ۱۴۰۰ با ضوابط و مقررات مختص به خود برگزار می‌شود داوطلبان این آزمون باید بر اساس ضوابط عمل کنند.

 

کنکور ۱۴۰۰ قرار است در ۴ روز متوالی از ۹ تا ۱۲ تیرماه برگزار شود. این آزمون یک میلیون و ۳۵۵ هزار و ۱۳۵ شرکت‌کننده دارد که با یکدیگر به رقابت می‌پردازند. قرار است کارت ورود جلسه این آزمون از روز دوشنبه ۷ تیرماه از طریق سایت سازمان سنجش آموزش کشور در دسترس داوطلبان قرار می‌گیرد.

چگونگی برگزاری آزمون

حال سؤال داوطلبان این است که کنکور ۱۴۰۰ چگونه برگزار می‌شود؟ کنکور ۱۴۰۰ پس از کش‌وقوس‌های فراوان میان داوطلبان نظام قدیم و سازمان سنجش، با یک نوع بر اساس نظام آموزش ۳-۳-۶ برگزار می‌شود. البته قرار است که قسمت‌های مشترک این دو نظام در طرح سؤالات مورد تأکید قرار گیرد. بنابراین داوطلبان نظام قدیم می‌توانند بدون نگرانی در آزمون ۱۴۰۰ شرکت کنند.

میزان تأثیر سوابق تحصیلی

میزان تأثیر سوابق تحصیلی همانند آزمون سال‌های قبل به‌صورت مثبت است. بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور میزان تأثیر سوابق تحصیلی ۳۰ درصد مثبت است. یعنی داوطلبانی که از معدل خوب برخوردار نیستند می‌توانند مطمئن باشند که معدل نامناسب آن‌ها اثر منفی بر نتیجه نهایی کنکور ندارد و بلکه بی‌تأثیر است.

موضوع دیگری درباره این آزمون مطرح است نحوه برگزاری آن با وجود بیماری کروناست. با در نظر گرفتن شیوع این بیماری قرار است همانند سال گذشته کنکور سراسری در چهار روز متوالی برگزار شود. این‌گونه حوزه‌های امتحانی بیشتری برای داوطلبان گروه‌های آزمایشی پنج‌گانه ریاضی و فنی، علوم تجربی، علوم انسانی، هنر و زبان‌های خارجه در نظر گرفته می‌شود. پس از برگزاری هر نوبت آزمون، حوزه‌های امتحانی ضدعفونی می‌شوند تا گروه بعدی در حوزه امتحانی حاضر شود.

داوطلبان برای حضور در حوزه‌های امتحانی ماسک ۳ لایه بدون فیلتر و مایع ضدعفونی‌کننده به همراه داشته باشند.

چگونگی پذیرش در کنکور

با وجود طرح اصلاح سهمیه‌ها در آزمون‌ها، سهمیه‌های سابق برای کنکور ۱۴۰۰ اجرایی می‌شود چراکه هنوز این طرح به تصویب نرسیده و امکان اجرای آن وجود ندارد و ثبت‌نام در کنکور ۱۴۰۰ بر مبنای سهمیه‌های موجود صورت گرفته است. بر این اساس در کنکور سراسری امسال ۳ نوع سهمیه ایثارگران، مناطق و بهیاران ملاک پذیرش قرار می‌گیرد.

بر اساس سهمیه ایثارگران خانواده‌های شهدا (شامل همسر و فرزندان)، جانبازان بالای ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آن‌ها، جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آن‌ها و همسر و فرزندان رزمندگانی که حداقل ۶ ماه در جبهه حضور داشتند می‌توانند از این سهمیه استفاده کنند. البته در این میان به خانواده‌های شهدا (شامل همسر و فرزندان)، جانبازان بالای ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آن‌ها ۲۵ درصد ظرفیت پذیرش اختصاص می‌یابد و جانبازان زیر ۲۵ درصد و همسر و فرزندان آن‌ها و همسر و فرزندان رزمندگانی که حداقل ۶ ماه در جبهه حضور داشتند می‌توانند از ۵ درصد ظرفیت، برای پذیرش استفاده کنند.

داوطلبان متقاضی سهمیه ایثارگران باید حداقل ۷۰ تا ۷۵ درصد نمره آخرین فرد پذیرفته‌شده در گزینش آزاد را کسب کنند.

سهمیه مناطق نوع دیگری از سهمیه‌های کنکور است که بر اساس آن داوطلبان برمبنای محل زندگی در دوران دانش‌آموزی پذیرفته می‌شوند. ملاک پذیرش مکان تحصیل داوطلب در سه سال آخر تحصیل است.

سهمیه بهیاری دیگر سهمیه‌ای است که داوطلبان کنکور ۱۴۰۰ می‌توانند از آن استفاده کنند. طبق دستورالعمل این سهمیه، بهیاران می‌توانند به مدت ۵ سال و به میزان ۵ درصد از ظرفیت هر رشته محل در دوره روزانه مقطع کارشناسی پیوسته رشته پرستاری پذیرش شوند.

قبلی «
بعدی »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *